Skvělý a celkem i jednoduchý zákusek!
na těsto:
na náplň:
na pěnu:
Ze všech vypsaných surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a necháme hodinu odpočinout v lednici. Suroviny uvedené na náplň důkladně v misce promícháme. Mezitím si dno dortové formy (průměr cca 24 cm) vyložíme papírem na pečení, těsto vyndáme, počkáme až povolí a vyválíme kruh. Ten pak dáme do formy tak, aby vznikl zvýšený okraj. Na těsto nalejeme tvarohovou náplň. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25-30 min.
Mezitím si ušleháme pevný sníh z bílků, špetky soli a cukru. Moučník vytáhneme z trouby, dáme na něj bílkový sníh, vrátíme do trouby a dopečeme do mírného zezlátnutí sněhu 10-15 minut.
Upečený moučník necháme hodinu ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky. Pak ho vytáhneme, necháme zcela vychladnout a uložíme do ledničky. Podáváme studený.
Zdroj: https://www.mamincinyrecepty.cz/s-tvarohem/andelske-slzy
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 12. 2024
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024