Domácí knedlík, to je bájo. Trochu se zapatláte, ale výsledek stojí za to!
(na 4 šišky knedlíku)
Předem si uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a nastrouháme. Přidáme tři vrchovaté lžíce solamylu, dvě vejce, hrnek hrubé mouky a jednu a půl lžičky soli. Do hrnce si připravíme osolenou vodu a dáme ji vařit. Mezitím uhněteme těsto. Nesmí se lepit, ale zároveň se nesmí drolit, prostě tak akorát. Podle potřeby podsypeme. Až se voda bude vařit, dáme do ní šišky knedlíku a hned nadzvedneme vařečkou ode dna, aby se nepřilepily. Musíme to hlídat. Vaří se cca 25 min.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024