Bramborový knedlík

Domácí knedlík, to je bájo. Trochu se zapatláte, ale výsledek stojí za to!

Ingredience

(na 4 šišky knedlíku)

  • brambory vařené ve slupce (cca 1,5 kg brambor)
  • 3 lžíce solamylu
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1,5 lžičky soli

Postup

Předem si uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a nastrouháme. Přidáme tři vrchovaté lžíce solamylu, dvě vejce, hrnek hrubé mouky a jednu a půl lžičky soli. Do hrnce si připravíme osolenou vodu a dáme ji vařit. Mezitím uhněteme těsto. Nesmí se lepit, ale zároveň se nesmí drolit, prostě tak akorát. Podle potřeby podsypeme. Až se voda bude vařit, dáme do ní šišky knedlíku a hned nadzvedneme vařečkou ode dna, aby se nepřilepily. Musíme to hlídat. Vaří se cca 25 min.

brambory knedlík domácí ileostomie

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací