Naprosto famózní moučník pro milovníky čokolády. A hlavně, není to vůbec složité a je to za chviličku! U nás doma vydržel plech do druhého dne, pak už nebylo.
V rendlíku si rozpustíme máslo a do něj dáme dvě nalámané čokolády na vaření. Mícháme, spojí se v hladký krém. V misce si ušleháme vejce s cukrem, doporučuji pár minut el. šlehačem. Přidáme směs másla a čokolády, mícháme a jako poslední přidáme mouku. Troubu si rozpálíme na 180°C. Malý pekáček (max. 25x30) si vyložíme pečicím papírem a vlijeme do něj směs. Pečeme cca 20 min.
U toho pečení bych se zastavila. Raději to okoukněte kousek před konečnou dobou pečení. Moučník nemá být vysušený, nýbrž "mokrý". Pokud do něj píchnete párátkem a zůstanou na něm mokré drobečky, je hotovo.
Pokud se vám zdá, že je to hodně cukru, klidně třetinu uberte, pokud máte sladší čokoládu.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 12. 2024
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024