Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupky. Proto doporučuji nejdřív zkusit maličko (já zkoušela trochu čočkové polévky, pak normální porci a teď jsem zkusila klasiku) Vím, že uzené není zrovna 2x vhodné do jídelníčku stomika, můžeme dát klidně s vejcem, pokud vám zažívání dovolí. (zařazeno cca po 6 měsících od operace)
Čočku propláchneme, nemusí se namáčet. Uvaříme ji ve slané vodě doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme. Poté do směsi přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí.
Já pro jistotu po jídle loupnu dva espumisánky.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 12. 2024
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024