Červená čočka z uzeným masem

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupky. Proto doporučuji nejdřív zkusit maličko (já zkoušela trochu čočkové polévky, pak normální porci a teď jsem zkusila klasiku) Vím, že uzené není zrovna 2x vhodné do jídelníčku stomika, můžeme dát klidně s vejcem, pokud vám zažívání dovolí. (zařazeno cca po 6 měsících od operace)

Ingredience

  • červená čočka
  • uzené maso vařené
  • 1 cibule
  • špetka soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje/másla

Postup

Čočku propláchneme, nemusí se namáčet. Uvaříme ji ve slané vodě doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme. Poté do směsi přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí. 

Já pro jistotu po jídle loupnu dva espumisánky.

ileostomie recepty dieta čočka

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací