Tuto omajdu miluju již od dob školních jídelen, protože tam ji vařili opravdu skvěle. Ne, nedělám si legraci, byla fakt dobrá!
(4 porce)
Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, zlehka opepříme. Zeleninu a okurky nakrájíme na větší kusy. Necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, poté zprudka zatáhneme plátky masa, přidáme lžičku sladké papriky a zalijeme vroucí vodou. Přidáme protlak a masox. Poté přidáme zeleninu, vaříme, dokud není maso měkké za občasného podlévání. Když je maso měkké, tak ho vyndáme na talíř a omáčku přecedíme přes cedník (můžeme propasírovat). Omáčku zahustíme a vrátíme do ní maso. Podle kyselosti omáčky dochutíme.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024