Cikánská pečeně

Tuto omajdu miluju již od dob školních jídelen, protože tam ji vařili opravdu skvěle. Ne, nedělám si legraci, byla fakt dobrá!

Ingredience

(4 porce)

  • 0,5kg hovězího/vepřového masa (ideálně hovězí roštěnka, hovězí zadní, vepřová kýta)
  • 1 cibule
  • 6ks kyselých okurek
  • 4 rajčata
  • 3 bílé papriky
  • 1 rajčatový protlak
  • půl masoxu
  • 1 lžíce oleje (olivový)
  • 700ml vody
  • Hotová jíška světlá/jíška (mouka + voda)
  • sladká paprika, sůl, pepř

Postup

Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, zlehka opepříme. Zeleninu a okurky nakrájíme na větší kusy. Necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, poté zprudka zatáhneme plátky masa, přidáme lžičku sladké papriky a zalijeme vroucí vodou. Přidáme protlak a masox. Poté přidáme zeleninu, vaříme, dokud není maso měkké za občasného podlévání. Když je maso měkké, tak ho vyndáme na talíř a omáčku přecedíme přes cedník (můžeme propasírovat). Omáčku zahustíme a vrátíme do ní maso. Podle kyselosti omáčky dochutíme.

recepty stomici ileostomie dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací