Už to jede, už to raší, už to roste. Cuketa, kam se jen podíváš. Je všude, je zdravá a oblíbená! A kdo říká, že cuketu nejí, tak mu ani neříkejte, že v perníku je, nepozná to
Cuketu oloupejte, nastrouhejte na jemno a šťávu neslévejte. Vyložte si hlubší plech papírem a předehřejte troubu na 160°C. K nastrouhané cuketě přidejte vejce, olej, citronovou kůru a míchejte.
Ve druhé míse si smíchejte sypké potraviny - mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, kakao, koření a sůl. Postupně vše přimíchejte do cuketové směsi. Vypracujte těsto a rozprostřete na plech.
Pečte cca 25-30 min. Zkoušejte špejlí, nebo párátkem, zda je hotovo.
Kdo chce těsto obohatit, může přidat ořechy, brusinky, chia semínka.
(z časopisu Gurmet červenec/srpen 2019)
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024