Cuketový perník

Už to jede, už to raší, už to roste. Cuketa, kam se jen podíváš. Je všude, je zdravá a oblíbená! A kdo říká, že cuketu nejí, tak mu ani neříkejte, že v perníku je, nepozná to

Ingredience

  • jemně strouhaná cuketa (cca 700g)
  • 390g polohrubé mouky
  • 250g třtinového cukru
  • 180ml oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kardamonu
  • citronová kůra
  • špetka soli

Postup

Cuketu oloupejte, nastrouhejte na jemno a šťávu neslévejte. Vyložte si hlubší plech papírem a předehřejte troubu na 160°C. K nastrouhané cuketě přidejte vejce, olej, citronovou kůru a míchejte.

Ve druhé míse si smíchejte sypké potraviny - mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, kakao, koření a sůl. Postupně vše přimíchejte do cuketové směsi. Vypracujte těsto a rozprostřete na plech.

Pečte cca 25-30 min. Zkoušejte špejlí, nebo párátkem, zda je hotovo.

Kdo chce těsto obohatit, může přidat ořechy, brusinky, chia semínka.

(z časopisu Gurmet červenec/srpen 2019)

ileostomie perník dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací