Cuketový perník

Už to jede, už to raší, už to roste. Cuketa, kam se jen podíváš. Je všude, je zdravá a oblíbená! A kdo říká, že cuketu nejí, tak mu ani neříkejte, že v perníku je, nepozná to

Ingredience

  • jemně strouhaná cuketa (cca 700g)
  • 390g polohrubé mouky
  • 250g třtinového cukru
  • 180ml oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kardamonu
  • citronová kůra
  • špetka soli

Postup

Cuketu oloupejte, nastrouhejte na jemno a šťávu neslévejte. Vyložte si hlubší plech papírem a předehřejte troubu na 160°C. K nastrouhané cuketě přidejte vejce, olej, citronovou kůru a míchejte.

Ve druhé míse si smíchejte sypké potraviny - mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, kakao, koření a sůl. Postupně vše přimíchejte do cuketové směsi. Vypracujte těsto a rozprostřete na plech.

Pečte cca 25-30 min. Zkoušejte špejlí, nebo párátkem, zda je hotovo.

Kdo chce těsto obohatit, může přidat ořechy, brusinky, chia semínka.

(z časopisu Gurmet červenec/srpen 2019)

ileostomie perník dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací