Kynuté! Pokud si troufnete - vzhledem k žlučníku a tak, jsou moc dobré. Jen byly nějak větší, než jsem čekala!
kvásek:
těsto:
náplně:
tvarohová
povidlová - povidla rozředíme rumem
drobenka: máslo, mouka, cukr
Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a mouku. Necháme cca 10 min. Smícháme si sypké suroviny na těsto, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo (vlažné), olej, žloutky a rum. Dáme vymíchat do robota cca 10-15 min. Pokud těsto lepí, přidáme mouku. Necháme kynout pod utěrkou 2 hodiny, každou hodinu těsto zamícháme.
Mezitím si připravíme náplně. Poté si připravíme plechy, vyválíme plát a skleničkou nebo formou vykrajujeme kolečka. Ty naplníme tvarohovou náplní, zabalíme jako buchtu a dáme na plech. Necháme chvíli vykynout, uděláme doprostřed důlek a plníme náplní a zasypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 175°C do zlatova asi 15 min.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 12. 2024
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024