Dvouctihodné koláčky

Kynuté! Pokud si troufnete - vzhledem k žlučníku a tak, jsou moc dobré. Jen byly nějak větší, než jsem čekala!

Ingredience

kvásek:

  • 250ml mléka
  • 80g cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 30g droždí

těsto:

  • 250g hladké mouky
  • 250g polohrubé mouky
  • 1 lžíčka soli
  • 100ml másla
  • 100ml oleje
  • 1 celé vejce
  • 4 žloutky
  • kůra z citronu
  • 2 lžíce rumu

náplně:

tvarohová

  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 1 žloutek
  • 20g vanilkového cukru

povidlová - povidla rozředíme rumem

drobenka: máslo, mouka, cukr

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a mouku. Necháme cca 10 min. Smícháme si sypké suroviny na těsto, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo (vlažné), olej, žloutky a rum. Dáme vymíchat do robota cca 10-15 min. Pokud těsto lepí, přidáme mouku. Necháme kynout pod utěrkou 2 hodiny, každou hodinu těsto zamícháme.

Mezitím si připravíme náplně. Poté si připravíme plechy, vyválíme plát a skleničkou nebo formou vykrajujeme kolečka. Ty naplníme tvarohovou náplní, zabalíme jako buchtu a dáme na plech. Necháme chvíli vykynout, uděláme doprostřed důlek a plníme náplní a zasypeme drobenkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 175°C do zlatova asi 15 min.

Ileostomie dieta sladké

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací