Podzim a snad všechny letáky ze supermarketů nám nabízejí všelijaké pokrmy z dýně. Tenhle koláč skvěle voní a chutná
Dýni očistíme, pokrájíme na kousky (já ji i loupala, přece jen, není to domácí) a dáme péct asi na 20 min. na 180°C. Po vyndání ji rozmixujeme na pyré.
V misce ušleháme vejce, sůl, cukr, šťávu z citronu a olej. Přidáme vychladlou směs a šleháme s moukou, kořením a práškem do pečiva. V receptu byly také rozinky, ty jsem kvůli stomii nedala.
Pečeme asi hodinu na 180°C.
Po ochutnání je koláč opravdu hutný a "mokrý", takže bych klidně ubrala příště na dýni, zapíšu to do ingrediencí.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024