Dýňový koláč

Podzim a snad všechny letáky ze supermarketů nám nabízejí všelijaké pokrmy z dýně. Tenhle koláč skvěle voní a chutná 

Ingredience

  • 1/2 dýně Hokkaido - já měla spíš menší
  • máslo na vytření pekáčku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • špetka soli
  • citronová šťáva
  • směs perníkového koření
  • 350g hladké mouky
  • 250g třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva 

Postup

Dýni očistíme, pokrájíme na kousky (já ji i loupala, přece jen, není to domácí) a dáme péct asi na 20 min. na 180°C. Po vyndání ji rozmixujeme na pyré.

V misce ušleháme vejce, sůl, cukr, šťávu z citronu a olej. Přidáme vychladlou směs a šleháme s moukou, kořením a práškem do pečiva. V receptu byly také rozinky, ty jsem kvůli stomii nedala. 

Pečeme asi hodinu na 180°C.

Po ochutnání je koláč opravdu hutný a "mokrý", takže bych klidně ubrala příště na dýni, zapíšu to do ingrediencí.

ileostomie recepty dieta blog koláč

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací