Estonský kringel

Překvapilo mě, jak jednoduchá tahle sladká neobvyklost je!

Ingredience

  • 600g hladké mouky
  • 50g másla
  • 250ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 40g droždí
  • 2 žloutky

náplň:

  • 6 lžic cukru
  • 3 lžičky skořice
  • 50g másla

Postup

V malé misce si rozděláme kvásek. Dáme do ní cukr, rozdrobíme kvasnice, zalijeme trochou mléka a zaprášíme moukou, necháme cca 10 min. vzejít. Do velké mísy prosejeme mouku, rozehřejeme mléko s máslem, přilijeme kvásek, přidáme žloutky, sůl a necháme robota zpracovat tuhé těsto. To přikryjeme a necháme asi hodinu vykynout.

Mezitím si smícháme cukr se skořicí a máslo necháme změknout. Po vykynutí můžeme těsto rozdělit na dvě části, budeme mít dva věnce. Rozválíme na plát, pomažeme máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zabalíme ho jako roládu a podélně rozřízneme, vzniknou nám dvě "nohavičky". Ty spleteme do copu a věnce, dáme na plech a necháme 20 minut kynout. Poté pečeme asi 25 min na 170° C.

ileostomie pečení dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací