Hovězí roštěnky s rýží

Když chcete zkusit chuť krásně rozpadajícího se hovězího masíčka, mňam 

Ingredience

3-4 porce

  • 0,5 kg hovězí roštěné
  • 1 menší cibule (kdo jí snese, klidně větší cibuli)
  • lžíce plnotučné hořčice
  • lžička sladké papriky, pepř, sůl
  • 1 masox
  • máslo/olej
  • jíška – 2 lžíce hladké mouky a máslo/hotová jíška z obchodu
  • rýže

Postup

Nakrájela jsem si maso na plátky, naklepala jsem je, osolila a opepřila. Dále jsem nakrájela cibuli na kostičky a v hrnci jsem rozehřála máslo (olej – na co si žaludek troufne). Cibulka se zesklovatí, přidá se maso, které se rychle z obou stran zatáhne. Přidám lžičku sladké červené papriky. Vše zaliji vodou (1l) a přidám jeden masox. Takto dusím, podlévám do změknutí masa a přidám lžíci plnotučné hořčice pro dochucení.

Na závěr lze zahustit jíškou, pokud snesete. Buď klasickou z másla a mouky, nebo již připravenou z obchodu. Podle chuti na závěr ještě můžeme přisolit.

roštěnky hovězí ileostomie dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací