Buď je milujete, nebo nenávidíte. Já je mám strašně ráda, tak jsem je zkusila udělat i doma. Je to trochu cukrové peklo, ale ony jsou tak dobré... A 100% bezezbytkové. Nezbyde ani jeden!
na buflery (cca 30ks):
Jednu třetinu mouky, pudinkový prášek a žloutky smícháme v míse, přidáme vodu a promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a po částech přidáme cukr, zašleháme. Pak přiléváme žloutkovou směs a mouku. Vymícháme piškotovou hmotu, kterou naplníme cukrářský sáček a na plech s pečicím papírem tvoříme menší hromádky/piškoty. Vyhřejeme si troubu a pečeme na 170°C cca 10 min. Dáváme pozor, aby nebyly moc tmavé.
na rozvar:
Do rendlíku přesypeme cukr a zalijeme vodou, aby byl cukr ponořený. Rozvar přivedeme k varu a necháme ho probublat.
na pěnovou hmotu:
Bílky a cukr vyšleháme do pevného sněhu. Přiléváme horký rozvar a stále šleháme (tím se směs pasterizuje). Promícháváme cca 5 minut. Pokud tomuto postupu nevěříte, že se bílky dostatečně pasterizují, můžete zvolit šlehání nad parou. To znamená že 130g cukru a 3 bílky šlehám cca 8 minut v nádobce nad parou, až hmota nabyde.
Ušlehanou pěnu dám do zdobičky a na piškoty tvaruji patra indiánků. Neopisuji kolečko, ale sáček držím kolmo uprostřed piškotu, protlačíme pěnu a směřuji výš na další patro. Hotové, ještě "nahaté" indiánky dáme vychladit do lednice, klidně na pár hodin.
na polevu:
Rozehřejeme si čokoládu na vaření a naředíme tukem, aby nebyla tak hustá. Dáme do vyšší úzké nádoby (například do nahřátého hrníčku) a rychle v ní indiánky namáčíme. Musí se jednat fakt svižně, aby vám pěna do hrnku z piškotu neodpadla (jako mě 2x).
Pak už dáme jen vychladit do lednice a můžeme se kochat, jak jsme šikovní.
Zdroj: https://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/indianky
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024