Jablečná šarlotka

Zase moučník z jablek! Tentokrát pečený netradičním způsobem.

Ingedience

  • 4 jablka - oloupaná a nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 200g krupicového cukru
  • 100g hladké mouky
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Předehřejeme si troubu na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem, nebo vystele pečícím papírem. Nakrájená jablka dáme do mísy s citronovou šťávou a 2 lžícemi cukru, protřeseme a necháme 15 min. odpočinout.

Mouku promícháme se skořicí a solí. V jiné míse ušleháme vajíčka s cukrem. Šleháme cca 8 min. do světlé pěny. Poté zlehka vmícháme sypké suroviny. 

Na dno formy rozložíme jablka a zalijeme těstem. Chvilku necháme těsto natéct mezi jablíčka a šoupneme do trouby. Moučník pečeme cca hodinu. Po vyndání z trouby necháme čtvrt hodinky odpočívat.

Recept je z magazínu Penny, podzim 2018

dieta ileostomie moučník

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací