Zase moučník z jablek! Tentokrát pečený netradičním způsobem.
Předehřejeme si troubu na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem, nebo vystele pečícím papírem. Nakrájená jablka dáme do mísy s citronovou šťávou a 2 lžícemi cukru, protřeseme a necháme 15 min. odpočinout.
Mouku promícháme se skořicí a solí. V jiné míse ušleháme vajíčka s cukrem. Šleháme cca 8 min. do světlé pěny. Poté zlehka vmícháme sypké suroviny.
Na dno formy rozložíme jablka a zalijeme těstem. Chvilku necháme těsto natéct mezi jablíčka a šoupneme do trouby. Moučník pečeme cca hodinu. Po vyndání z trouby necháme čtvrt hodinky odpočívat.
Recept je z magazínu Penny, podzim 2018
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024