Masopustní koblížky ve variantě bez smažení!
Všechny suroviny smícháme a zpracujeme těsto, já to šoupla do robota. Necháme vykynout cca půl hodiny až hodinu. Těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Ty jsem přenesla na plech a na polovinu koleček dala povidla, druhým kolečkem přikryla a pořádně stlačila kraje. Samozřejmě můžete zvolit i jinou náplň. Necháme dalších 20 minut kynout. Pak pečeme v rozehřáté troubě na asi 180-200 °C zrhuba čtvrt hodinky do světle hněda.
Hned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Inspirace z www.mamincinyrecepty.cz
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024