Omáčka jak má být! Představíme si jednoduchou variantu s masem a knedlíčkem. Dá se podávat i s vařeným bramborem a vejcem, pokud máte vyzkoušeno, že vám vejce nedělá žádné problémy. (zařazeno cca po 4 měsících od operace)
(4 porce)
Nejdříve si připravíme hovězí maso. Cca 1,5l vody dáme do hrnce, přivedeme k varu a vložíme hovězí maso, vaříme do změknutí asi 2-3 hodiny. Poté si v dalším hrnci na másle lehce zpražíme mouku do žluta, přilijeme studený vývar (vodu) a mícháme, aby se netvořily hrudky. Až se začne směs vařit, přidáme smetanu na vaření 12%, omáčku osolíme, mícháme a 15 min. vaříme. Poté přidáme asi 2 lžíce kopru (čerstvý/ mražený) a za stálého míchání povaříme dalších 5 min. Na konci podle chuti přisladíme nebo přikyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem.
Omáčky se smetanou jsem začala jíst až po pár měsících od operace. Používáme spíš méně tučnou smetanu, aby mě to hned "neprohnalo".
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024