Kynuté buchty

Pokud si vaše zažívání troufne, tenhle recept od Kluků v akci je nejlepší!

Ingredience

těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 20g droždí
  • 120g krupicového cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 2,5dl mléka
  • 60g másla
  • 1 vejce a 1 žloutek
  • špetka soli
  • sádlo nebo máslo na vytření pekáče a potření buchet

Na čerstvě upečené buchty:

  • 2 lžíce rozehřátého másla se lžící rumu
  • moučkový cukr na posypání

Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek vlahého mléka s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu.

Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu, během kynutí 2× promísíme.

Z vykynutého těsta vyválíme hada, rozkrájíme na jednotlivé dílky, které plníme náplněmi (viz níže) a dobře uzavřeme. Vkládáme do pekáče vymaštěného sádlem nebo máslem. Každou buchtu taktéž potřeme ze všech stran, aby se nám vzájemně neslepily.

Když vyplníme pekáč, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dozlatova.

Ještě teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Necháme vychladnout, na talíři buchty pocukrujeme moučkovým cukrem.

Náplně do českých buchet:
Tvarohová náplň

  • 250 g tvarohu
  • 1 žloutek
  • vanilkový a krystalový cukr podle chuti
  • citronová kůra a šťáva
  • rum

Tvaroh smícháme se žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem.

Povidlová náplň

  • 250 g švestkových povidel
  • (tlučený hřebíček)
  • mletá skořice
  • rum

Povidla smícháme s kořením a dochutíme rumem.

pečení ileostomie dieta buchty

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací