Varianta na zapečené lasagne se zeleninkou
půlka balíčku plátků lasagní (300g)
Připravíme si zeleninu, kterou očistíme a nastrouháme. Na pánvi (nebo ve velkém hrnci) rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibulku do růžova a maso opečeme. Přisypeme nahrubo nastrouhanou zeleninu a chvíli společně podusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme bujon a pod pokličkou dusíme asi 20 min. Nakonec vmícháme bazalku. Musí vzniknout hmota konzistence omáčky. Na dno pekáče dáme trochu omáčky a na ní naskládáme plátky lasagní. Přimáčkneme je a zalijeme další omáčkou. Takhle postupujeme až skončíme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby, která je vyhřátá na 200°C. Pečeme zakryté půl hodinky. Poté odkryjeme a dopékáme pár minut do zezlátnutí sýra. Po vytažení z trouby necháme lasagne odstát asi 15 min a podáváme.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 12. 2024
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024