Masový vývar

Polévka je grunt! A hlavně všechny možné vývary jsou super extra výživné! Na vývarech jsem ulítávala celý první měsíc po propuštění z nemocnice a dnes tomu není jinak.. 

Ingredience

  • hovězí maso na polévku (+ morková kost) / kuřecí směs na polévku (nebo 3-4 kuřecí paličky bez kůže)
  • směs zeleniny na polévku (2 mrkve, půl celeru, 1 petržel, 1 cibule)
  • směs koření (4 bobkové listy, pár kuliček pepře celého, 4 kuličky nového koření, sůl)
  • 1 masox
  • polévkové nudle
  • petrželka na ozdobu

Postup

Maso a koření dám do hrnce, zaliji vodou a dám vařit. Nevaříme úplně naplno, ale necháme lehce bublat. Většinou hovězí vývar dělám přes dvě hodiny, někdy i déle, do změknutí masa.

Poté vyjmu maso, přecedím, abych odstranila všechny drobné nečistoty a koření, maso pokrájím na malé kousky. Vrátím zpátky do čistého vývaru, přidám zeleninu (může být už pokrájená). Cibuli dávám jen vyvařit, pak ji z vývaru vyndám.

Přidám masox, sůl a pepř, zavařím nudle a úplně nakonec přidám jemně nakrájenou petržel.

vývar ileostomie polévka hovězí kuřecí zelenina

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací