Naprosto skvělá bábovka, kterou peču nyní úplně nejčastěji.
Máslo si v kastrůlku rozpustíme a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se solí a vanilkovým cukrem, žloutky s cukrem. Do žloutkové směsi přidáme vlahé máslo a vždy trochu smetany a trochu mouky s kypřicím práškem. Vše zapracujeme. Nakonec lehce přimícháme sníh z bílků. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Větší část těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy a zbývající těsto obarvíme kakaem a nalijeme do formy. Pečeme asi 45 minut.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024