"nahý" dort má prvotina lehký, chutný, jednoduchý
piškotový korpus:
citronový sirup:
krém:
Bílky vyšlehám se špetkou cukru, šleháme robotem až do hustého sněhu. Poté přidáváme po troškách cukr, až je hmota lesklá a hustá. Přidáme při nízkých otáčkách žloutky, vanilkový extrakt a mouku smíchanou s kukuřičným škrobem. Vleji do kulaté formy o průměru 20cm (i menší) a peču na 180° C asi půl hodiny.
Korpus rozříznu (pomocí nitě) a pomažu piškot citronovým rozvarem. Ušlehám smetanu s cukrem a poté při menších otáčkách zapracuji mascarpone. Šlehám do hustého krému. Nanesu na piškot, přiklopím a ozdobím dort podle chuti.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024