Pečená křidýlka s marinádou

Hledáte inspiraci na marinádu? Fantazii se meze nekladou

Ingredience

  • kuřecí křídla (paličky/stehna)
  • olej
  • koření na kuře (sladká paprika, drcený kmín, pepř, sůl)
  • na marinádu:
  • 3 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojovky

Postup

Kuřecí křidýlka zpracujeme, osekáme špičky, na kterých stejně není žádné maso, dáme do misky, přidáme olej a koření. Nandáme do pekáčku a pečeme zvolna v troubě na 130°C klidně 1,5-2h. Pak si svaříme marinádu. Do rendlíku dáme med, prolisovaný česnek a sojovku. Krátce svaříme a pozor, směs má tendenci pěnit.

Potřeme marinádou křidýlka a zvedneme teplotu na 180°C. Za 5 minut potřeme opět výpekem a pečeme dalších 5 min. 

ileostomie jídlo kuřecí

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací