Podzimní chlebíček

S tímto moučníkem na vás podzim přímo dejchne! S hruškami, mrkví a pomerančem 

Ingredience

  • 3 hrušky, 60g medu, 25g másla
  • 1 pomeranč, 1 lžíce cukru krupice
  • 120g oleje
  • 130g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 170g hladké mouky
  • 8g jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 150g jemně nastrouhané mrkve
  • 40g hrubo nasekaných ořechů

Postup

Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na podélné silnější plátky. Na pánvi (či v rendlíku) rozpustíme med a máslo a osmahneme hrušky. Necháme chvilku podusit. Přecedíme a šťávu si schováme.

Vymačkáme pomerančovou šťávu a svaříme s cukrem. Neměla jsem možnost přidat pomerančovou kůru, nesehnala jsem totiž pomeranč bez chemicky ošetřené kůry. Pokud kůru máte, je potřeba ji dvakrát scedit a propláchnout po přivedení k varu.

Formu vymažeme a v míse si nastrouháme mrkve. Do další místy dáme olej a vyšleháme s cukrem. Přidáme vajíčka a šleháme do pěny. Přidáme sypké suroviny (mouku, koření, sodu), mrkev a ořechy. Já přidala ještě svařenou šťávu z pomeranče a dohustila moukou. Dáme do těsta polovinu hrušek nakrájených na menší kousky a zahřejeme troubu na 170°C. 

Těsto nalijeme do formy, poklademe zbytkem hrušek a dáme péct na cca 50 min. Horký chlebíček polijeme zbytkem zredukované šťávy z hrušek (přiměřeně). Dala jsem 5 lžic. Necháme vychladnout a necháme odpočinout v lednici. 

Recept od Petry Burianové

ileostomie podzim moučník

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací