Podzimní nadýchaný perník

Podzim klepe na dveře! Taky máte náladu na něco voňavě dobrého?

Ingredience

  • 450g hladké mouky (možná bych dala jen 400g)
  • 3 vejce
  • 100g cukru krupice
  • 250ml kávy nebo Cara
  • 330g medu
  • 150g oleje
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

Postup

Do jedné misky si smícháme mouku, jedlou sodu a koření. Do další misky si dáme tekutý rozehřátý med, žloutky a cukr a společně je vymícháme do hladkého těsta. Přidáme sypkou směs, kávu a olej a mícháme. Z bílků si ušleháme tuh sníh a zapracujeme do vzniklého těsta. Troubu si vyhřejeme na 180°C, vymažeme plech (formu) a pečeme na 180°C cca 30-40 minut. Můžeme polít čokoládou. 

zdroj: https://mamapecedoma.com

ileostomie dieta sladké

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací