Rozlítaní ptáčci

Pokud se vám nechce mato motat, plnit, svazovat, tenhle recept je značka ideál!

Ingredience

  • 0,5 kg hovězího masa/může být i vepřové nebo kuřecí
  • 2 cibule větší nebo 3 menší
  • 3 vejce natvrdo
  • 2 nakládané okurky střední
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 150 g šunka/anglická slanina
  • 2 l hovězí vývar/masox
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

Hovězí/vepřové/kuřecí maso si můžeme nechat na plátky nebo je nakrájíme na kostky. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Nejprve si nakrájíme cibuli na menší kostičky a osmahneme na oleji/másle do měkka. Poté přidáme okořeněné maso a osmahneme.

Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Pak podlijeme maso hovězím vývarem a vaříme, dokud maso není měkké. Až je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce, okurky, šunku a vše povaříme ještě asi 15 minut.

Poté si smícháme vodu s hladkou mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minut povaříme. Můžeme dosolit dle chuti. Podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.

maso ptáčci ileostomie dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací