Pokud se vám nechce mato motat, plnit, svazovat, tenhle recept je značka ideál!
Hovězí/vepřové/kuřecí maso si můžeme nechat na plátky nebo je nakrájíme na kostky. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Nejprve si nakrájíme cibuli na menší kostičky a osmahneme na oleji/másle do měkka. Poté přidáme okořeněné maso a osmahneme.
Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Pak podlijeme maso hovězím vývarem a vaříme, dokud maso není měkké. Až je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce, okurky, šunku a vše povaříme ještě asi 15 minut.
Poté si smícháme vodu s hladkou mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minut povaříme. Můžeme dosolit dle chuti. Podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024