Skořicová srdíčka s karamelovým krémem

Cukroví bez ořechů 

Ingredience

těsto:

  • 200g hladké mouky
  • 120g másla nebo margarínu
  • 2 žloutky
  • 60g cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • hladká mouka na vál

na náplň:

  • 1 balíček karamelových bonbonů Toffo
  • 50ml smetany ke šlehání
  • 50g másla

na ozdobení:

  • mléčná čokoládová poleva
  • skořicový cukr

Postup

Do mísy nasypte mouku, cukr a mletou skořici. Přidejte změklé máslo a žloutky a zpracujte na hladké těsto. Vytvarujte z něj váleček a nechte v chladu odpočinout (klidně pár dní). Odleželé těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát a vykrajujte srdíčka (nebo jiné tvary). Vložte do předehřáté trouby a pečte na 150°C.

Bonbony zalijte smetanou a opatrně při nízké teplotě zahřívejte. dokud se nerozpustí. Směs nechte zchladnout, a než zcela ztuhne, rozmíchejte ji ze změklým máslem. Upečená srdíčka slepte krémem, přelijte čokoládou a posypte skořicovým cukrem. Skladujte v chladu.

Zdroj: Překvapení - Cukroví a křížovky speciál 11/2018

ileostomie recepty dieta sladké

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací