Svíčková

Tahle omáčka tady nesmí chybět!

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního
  •  2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 4 petržele
  • máslo/olej
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 snítky tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • citron, ocet
  • cukr

Postup

Zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli.

Na dně pekáče rozehřejeme trochu oleje/másla a na něm osmahneme ze všech stran maso (nepíchat do něj, obracíme vařečkami). Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (asi 3 minuty). Poté do hrnce vrátíme maso, zalijeme vše připraveným lákem, promícháme, zasypeme cukrem a vložíme do trouby. Pečeme na cca 200°C cca 1-1,5 hod. zakryté, až je maso měkké. 

Vyndáme pekáč a obsah rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku podle potřeby přecedíme, zahustíme hladkou moukou (asi 1 lžíce) rozmíchanou ve smetaně a dochutíme solí, případně citronovou šťávou. 

Podáváme s houskovým knedlíkem, citronem a brusinkami.

ileostomie recepty svíčková

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací