Tahle omáčka tady nesmí chybět!
Zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli.
Na dně pekáče rozehřejeme trochu oleje/másla a na něm osmahneme ze všech stran maso (nepíchat do něj, obracíme vařečkami). Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (asi 3 minuty). Poté do hrnce vrátíme maso, zalijeme vše připraveným lákem, promícháme, zasypeme cukrem a vložíme do trouby. Pečeme na cca 200°C cca 1-1,5 hod. zakryté, až je maso měkké.
Vyndáme pekáč a obsah rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku podle potřeby přecedíme, zahustíme hladkou moukou (asi 1 lžíce) rozmíchanou ve smetaně a dochutíme solí, případně citronovou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, citronem a brusinkami.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024