Výborné, lahodné maso a ta vůně!
Stroužky česneku rozmačkáme, smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem. Pečeni očistíme, uděláme do ní nožem zářezy, do kterých vetřeme připravovanou směs. Pokud zbyde, potřeme s ním celé maso. Takto připravenou pečeni na pánvi zprudka osmahneme ze všechn stran. Připravíme pekáček, pokapeme trochu olejem a dáme do něj pečeni.
Pokud chceme variantu s pečeným bramborem, očistíme je, nakrájíme na měsíčky, poklademe na dno pekáčku, pokapeme oleje, osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem. Až na ně dáme pečeni.
Pečeme na 180°C zhruba hodinu a čtvrt, dle potřeby i více, aby se maso propeklo. Podle potřeby podléváme.
Při servírování krájíme na plátky. A my si ještě přidali špenátek.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 12. 2024
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024