Vepřová pečeně s rozmarýnem

Výborné, lahodné maso a ta vůně!

Ingredience

  • vepřová pečeně vcelku
  • několik stroužků česneku
  • hrst čerstvého rozmarýnu (případně drcený)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • pár větších brambor

Postup

Stroužky česneku rozmačkáme, smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem. Pečeni očistíme, uděláme do ní nožem zářezy, do kterých vetřeme připravovanou směs. Pokud zbyde, potřeme s ním celé maso. Takto připravenou pečeni na pánvi zprudka osmahneme ze všechn stran. Připravíme pekáček, pokapeme trochu olejem a dáme do něj pečeni.

Pokud chceme variantu s pečeným bramborem, očistíme je, nakrájíme na měsíčky, poklademe na dno pekáčku, pokapeme oleje, osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem. Až na ně dáme pečeni.

Pečeme na 180°C zhruba hodinu a čtvrt, dle potřeby i více, aby se maso propeklo. Podle potřeby podléváme.

Při servírování krájíme na plátky. A my si ještě přidali špenátek. laughing

ileostomie bylinky maso

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací