Mňamka k obědu. Kmín si dávám raději pryč, nejdříve pouze s mrkví, dnes zmáknu i kousek květáčku. Hrášek dávám na stranu, zatím jsem si netroufla.
Plátky vepřově pečeně lehce naklepeme, necháme na másle/oleji zatáhnout, osolíme, můžeme přidat lehce kmín a podlejeme. Necháme dusit, maso pustí šťávu. Na másle podusíme zeleninu do měkka, osolíme. Pokud chceme k masu sós, vyndáme maso a necháme vypařit všechnu vodu. Šťávu zahustíme moukou (může být i směs na zahuštění omáček - škrob).
Lze podávat s vařeným bramborem.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
26. 12. 2024
26. 11. 2024
6. 8. 2024
16. 4. 2024