Zapečená kuřecí stehýnka s bramborem a zeleninou

parádní a jednoduchý pokrm s letní vůní 

Ingredience

  • balení kuřecích stehýnek (křidýlek, podle vaší chutě)
  • 6 větších brambor
  • 3-4 mrkve
  • 1 cibule
  • sezónní zelenina (jarní cibulka/kapustičky,...)
  • citrón
  • 100ml bílého vína

na marinádu:

  • olivový olej
  • lžíce červené papriky
  • tymián
  • kajenský pepř + zázvor (kdo může pálivé)
  • pepř
  • sůl

Postup

Připravíme si z oleje a koření marinádu, do které stěhýnka naložíme klidně několik hodin před pečením. Poté si očistíme zeleninu, pokrájíme brambory a poklademe do pekáčku spolu s naloženým masem. Můžeme ještě osolit brambory a zeleninu. Marinádu, která zbyde dáme také do pekáčku. Pečeme při 200°C cca 20 minut zakryté. Poté odkryjeme, pečeme dalších 20 min. Poté přilijeme víno s šťávu z citronu a pečeme do změknutí brambor.

nemoc ileostomie recepty

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným
Hospitalizace

Hospitalizace

6. 8. 2024

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací