Začala jsem sledovat pořad Peče celá země, kde každý týden vyhlásí pekařskou výzvu. Minulý týden jsem neměla při pátečním večeru co dělat, tak jsem zkusila tento známý zákusek. Ještě vychytám mouchy, ale byl luxusní!
Odpalované těsto
Do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1–2 minuty. V mixéru s lopatkou vymícháme do studena. Přidáme vejce. Hmotu popřípadě doředíme trochou vody (nebyla to potřeba).
Sáčkem s velkou hvězdicovou špičkou stříkáme na plech s pečicím papírem věnečky o průměru 7 cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 240 °C a stáhneme teplotu na 220 °C.
Po nabytí objemu (cca 12 min.) stáhneme teplotu na 180 °C a dopečeme (cca 22 min.). Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Místo žloutkového krému jsem udělala pudinkový:
Ve 100 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko, cukr a rum přivedeme k varu. Nalejeme rozmíchanou směs a řádně provaříme 2–3 minuty. Vychladíme a vyšleháme se změklým máslem.
Poleva
Do jedné misky dáme cukr, citronovou šťávu a olej. Ručně utřeme dohladka do husté polevy. Že máme hotovo, poznáme tak, že poleva pomalu odkapává ze lžíce a dobře kryje.
Vychladlé věnečky podélně prokrojíme, naplníme krémem. Vršky namočíme do polevy, necháme okapat a přiložíme na nastříkanou náplň.
Zdroj:
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024